Onze diensten

Indrukwekkende infographics

Mensen houden van beeld. Meer dan je misschien denkt. We verwerken informatie sneller én de inhoud blijft beter hangen. Daarom werkt een infographic goed om jouw boodschap over te brengen: het maakt de informatie leesbaar, luchtig en begrijpelijk.

Of vraag een gratis adviesgesprek aan

Infographic laten ontwerpen
Infographics en informatie tot leven brengen

Wij brengen

Jouw informatie in beeld

Flowcharts, processen, organogrammen of schema’s – we maken jouw boodschap in één oogopslag duidelijk. Onze grafisch vormgevers zorgen voor een infographic waarin we de lezer aan de hand meenemen in een mooi, duidelijk geheel.

Stap voor stap

Onze werkwijze

Neem contact op

Eerste contact

Leuk dat je een ontwerp wilt laten opmaken! Gebruik onderstaande knop om contact op te nemen.

We verzamelen de leukste ideeën voor het ontwerp

Brainstormsessie

We vragen je het hemd van het lijf en verzamelen de leukste ideeën voor het juiste ontwerp.

We ontwerpen een concept dat bij jouw doel(groep) past

Concept vormgeven

Tijd om onze creativiteit de vrije loop te laten! We ontwerpen een concept dat past bij jouw doel(groep).

We presenteren het concept

Presenteren

We presenteren het concept aan jou, zodat we bij jou kunnen peilen of we op de juiste richting zitten.

We voeren de feedback door en zetten de puntjes op de 'i'

Puntjes op de 'i'

We verwerken de feedback en maken de definitieve versie. Na jouw akkoord gaat het eventueel naar de drukker.

De definitieve versie kan je met trots de wereld in sturen

Oplevering

Je ontvangt het definitieve ontwerp in de afgesproken uiting. Nu kan je ‘m vol trots de wereld in sturen.

Zet nu de eerste stap

Naar een persoonlijke oplossing voor jou!

Of vraag een gratis adviesgesprek aan.

Infographics: dé tool om aandacht te trekken en vast te houden

Misschien had je het niet altijd door, maar tegenwoordig zie je ze steeds vaker: infographics. Wat zijn infographics nou precies, hoe zien ze eruit en op welke manier worden infographics eigenlijk gemaakt? Wij leggen het je graag uit.

Wat is een infographic?

Het is gebruikelijk om informatie over te brengen met woorden, maar soms blijkt het handiger of eenvoudiger om informatie te delen met behulp van tekst én beeld. Precies dat is een infographic: het is een combinatie van informatie (info) en een grafisch item (graphic), oftewel een grafische weergave van informatie waartussen een duidelijke onderlinge samenhang bestaat. Een belangrijk kenmerk van infographics is echter wel dat het visuele deel doorgaans belangrijker is dan de tekst. De tekst dient ter ondersteuning van het beeld, waardoor je in een infographic meestal niet veel tekst ziet.

Hoe ziet een infographic eruit?

Infographics bestaan in heel veel verschillende soorten en maten, er bestaat namelijk geen vaste vorm of layout waaraan een infographic moet voldoen. Je kunt infographics daarentegen wel herkennen aan het gebruik van verscheidene visuele elementen, zoals kleuren, vormen, iconen, pijlen, kopjes, illustraties en lettertypes. Deze elementen helpen om de informatie inzichtelijker te maken en zodoende een bepaalde boodschap over te brengen.

Zo kan een infographic met pijlen de volgorde of het beginpunt voor de lezer aanwijzen, om te zorgen dat de informatievoorziening op de juiste manier verloopt. Daarnaast kun je grafieken, illustraties of diagrammen terugzien in een infographic. De vorm van een infographic kan verschillen en is in principe niet belangrijk, zolang het doel maar wordt bereikt. Je kunt infographics bijvoorbeeld terugvinden op posters in stemhokjes, maar ook in de vorm van tegels op een webpagina. 

Waar kan ik een infographic voor gebruiken?

Hoewel je infographics voor verschillende doeleinden kunt inzetten, zijn ze vooral bedoeld om informatie die niet iedereen makkelijk kan begrijpen, dan wel informatie die überhaupt niet – of moeilijk – in woorden kan worden uitgelegd, toegankelijk te maken. Met behulp van infographics kun je er dus voor zorgen dat deze informatie de juiste doelgroep bereikt.

Het gebruik van infographics kent vele voordelen:

  • Een infographic triggert de interesse. Het is een handig communicatiemiddel, dat vooral geschikt is voor mensen die visueel zijn ingesteld. Een lezer richt zich binnen een document onderbewust op informatie die in het oog springt. Dit kun je aan de hand van infographics vergroten.
  • Een infographic maakt informatie begrijpelijk. Het maakt zowel ingewikkelde informatie als een overschot aan informatie toegankelijk. Een infographic stelt de lezer in staat om de informatie beter en makkelijker te onthouden, maakt het leuker om te lezen en zorgt ervoor dat de lezer de inhoud sneller verwerkt.
  • Een infographic zorgt voor aantrekkelijke variatie. Het is een buitengewoon effectief middel om de leesbaarheid van en afwisseling binnen een document te vergroten en zo jouw (communicatie)doelen te bereiken.
  • Een infographic is overal toepasbaar. Natuurlijk past een infographic in een brochure, op een poster of in een magazine. Maar het is ook gemakkelijk online te delen, waardoor je een groot bereik hebt.