Onze diensten

Meeslepende magazines

De lezers meenemen en prikkelen met jouw verhalen: dat wil jij bereiken met een magazine. Met een pakkende lay-out komen jouw teksten perfect uit de verf, blijft de inhoud nóg beter hangen en laat je een langdurige indruk achter.

Of vraag een gratis adviesgesprek aan

Magazine laten ontwerpen
Elke bladzijde stralend

Wij maken

Elke bladzijde stralend

Elk tijdschrift is anders. Wij zorgen voor een vormgeving die elke tekst uniek visueel ondersteunt en past bij het verhaal. Zo is elk design een verlengstuk van wat jij de lezers wil vertellen. Ons doel: een magazine dat van cover tot achterflap indruk wekt.

Stap voor stap

Onze werkwijze

Neem contact op

Eerste contact

Leuk dat je een ontwerp wilt laten opmaken! Gebruik onderstaande knop om contact op te nemen.

We verzamelen de leukste ideeën voor het ontwerp

Brainstormsessie

We vragen je het hemd van het lijf en verzamelen de leukste ideeën voor het juiste ontwerp.

We ontwerpen een concept dat bij jouw doel(groep) past

Concept vormgeven

Tijd om onze creativiteit de vrije loop te laten! We ontwerpen een concept dat past bij jouw doel(groep).

We presenteren het concept

Presenteren

We presenteren het concept aan jou, zodat we bij jou kunnen peilen of we op de juiste richting zitten.

We voeren de feedback door en zetten de puntjes op de 'i'

Puntjes op de 'i'

We verwerken de feedback en maken de definitieve versie. Na jouw akkoord gaat het eventueel naar de drukker.

De definitieve versie kan je met trots de wereld in sturen

Oplevering

Je ontvangt het definitieve ontwerp in de afgesproken uiting. Nu kan je ‘m vol trots de wereld in sturen.

Zet nu de eerste stap

Naar een persoonlijke oplossing voor jou!

Of vraag een gratis adviesgesprek aan.

Magazines: de dragers van jouw kennis en verhalen

Een magazine is een veelzijdig en krachtig communicatiemiddel om jouw bedrijf of thema te presenteren aan de doelgroep. Of het nu gaat om een intern bedrijfsblad, het delen van kennis en informatie of juist het vertellen van een boeiend verhaal; een goed ontworpen magazine trekt de aandacht en vergroot betrokkenheid. Hieronder lees je alles wat je moet weten over een magazine (laten) vormgeven.

Waarom zou ik een magazine maken voor mijn bedrijf?

Een magazine biedt talloze voordelen voor jouw bedrijf. Het stelt je in staat om dieper in te gaan op relevante onderwerpen, verhalen te vertellen en je expertise te tonen. Hieronder noemen wij 3 redenen waarom het maken van een magazine de moeite waard is:

  1. Versterk je merkimago. Een magazine stelt je in staat om je merkidentiteit te tonen en de waarden en visie van jouw bedrijf over te brengen. Het helpt dus bij het opbouwen van een positieve merkbeleving bij jouw lezers.
  2. Creëer waardevolle inhoud. Met een magazine kun jij relevante content bieden aan je doelgroep. Denk aan informatieve artikelen en interviews, maar ook case studies en de laatste trends. Met waardevolle inhoud versterk je je merkpositie binnen jouw vakgebied.
  3. Vergroot je bereik. Een magazine kan zowel online als offline worden verspreid, waardoor een breed bereik hebt. Je kunt het delen op website en via social media, maar je kan ook fysieke exemplaren verspreiden op beurzen, tijdens evenementen of aan klanten.
Hoe ontwerp ik een aantrekkelijk magazine?
Een professioneel ontworpen magazine is een mix van esthetiek, functionaliteit en doelgerichtheid. Oftewel: de opmaak moet niet alleen in het oog springen, maar ook de leesbaarheid vergroten en jouw doel uitstralen. Daarom is het bij de vormgeving van een magazine belangrijk om de volgende aspecten in gedachten te houden:

  • Lay-out en structuur: creeer een overzichtelijke en aantrekkelijke look-and-feel die de leesbaarheid bevordert. Gebruik dus duidelijke koppen, subkopppen en grafische elementen (zoals infographics) om de inhoud te structuren en de aandacht van de lezers te trekken.
  • Visuele elementen: maak gebruik van hoogwaardige afbeeldingen, illustraties en grafieken om de visuele aantrekkelijkskracht van het magazine te vergoten. Zorg ervoor dat de visuele elementen passen bij de inhoud en de uitstraling van jouw organisatie, zoals bedrijfsfotografie.
  • Consistentie met je merk: hou vast aan de huisstijl van je bedrijf om consistentie te creeëren in het magazine. Gebruik dezelfde kleuren, lettertypen en grafische elementen die ook in andere marketingmaterialen worden gebruikt. Dit versterkt de herkenbaarheid van je merk.
  • Boeiende inhoud en rubrieken: zorg voor interessante en relevante content die aansluit bij de behoeften en interesses van je doelgroep. Denk aan een editorial (voorwoord van de hoofdredacteur), interview met een expert, klantverhaal, achtergrondverhaal van een collega, column of adviesrubriek (‘de 5 beste tips om…’).
  • Call-to-action: vergeet niet om een call-to-action toe te voegen aan je magazine. Dit kan bijvoorbeeld een speciale aanbieding voor lezers zijn. Zo moedig je hen aan om verdere interactie met jouw bedrijf aan te gaan.
Hoe kunnen wij jou helpen met het ontwerpen van een magazine?

Onze grafisch vormgevers hebben ervaring met het ontwerpen van magazines. Wij beginnen met een grondige analyse van je doelgroep, je doelstellingen en je merkidentiteit. Ook jouw huisstijl nemen we mee. Heb je (nog) geen huisstijl in kannen en kruiken? Dan denken wij graag mee over welke visuele elementen bij jou passen. Vervolgens creëren we een ontwerpconcept dat aansluit op jouw wensen en behoeften. Onze ontwerpers werken nauw met je samen om de juiste look-and-feel te realiseren en te zorgen dat het eindresultaat effect heeft. Of het nu gaat om een zakelijk magazine, branche-gerelateerd tijdschrift of promotioneel magazine – wij zorgen ervoor dat het tijdschrift jouw boodschap overbrengt.